Finala Europa League. Liverpool 1-3 Sevilla! Sevilla castiga trofeul a treia oara la rand, dupa un meci senzational, la Basel


Finala Europa League. Formatia spaniola FC Sevilla a invins, miercuri, la Basel, cu scorul de 3-1 (0-1), echipa engleza Liverpool, si a castigat Liga Europa pentru a treia oara consecutiv si pentru a cincea oara in istoria sa.
Finala Europa League. Liverpool a condus dupa prima repriza cu scorul de 1-0, prin golul lui Sturridge, din minutul 35, insa FC Sevilla a revenit si a marcat de trei ori prin Gameiro '46 si Coke '64 si '70.
Echipa engleza a deschis scorul prin reusita lui Sturridge, care a marcat cu un sut cu exteriorul la coltul lung, dupa o pasa de la Coutinho.
Gameiro a restabilit egalitatea cu o pasa de la Mariano.
Coke a dus echipa andaluza in avantaj cu un sut cu dreptul de la 18 metri.
Acelasi Coke a marcat din nou in minutul 70, dupa o faza controversata, la care asistentul semnalizaze ofsaid, iar centralul Eriksson a decis sa valideze golul, dupa ce observase ca mingea venise de la un jucator de la Liverpool.
Liverpool: Mignolet - Clyne, Toure (Benteke '82), Lovren, Moreno - Milner, Can - Lallana (Allen '73), Firmino (Origi '69), Coutinho - Sturridge. Antrenor: Jurgen Klopp.
FC Sevilla: Soria - Mariano, Rami (Kolodziejczak '77), Carriço, Escudero - Krychowiak, N'zonzi - Coke, Banega (Cristoforo '90+3), Vitolo - Gameiro (Iborra '89). Antrenor: Unai Emery.
Cartonase galbene: Lovren '30, Origi '72, Clyne '90+4 / Vitolo '56, Banega '57, Kolodziejczak '77
Jonas Eriksson, in varsta de 42 de ani, a arbitrat finala, ajutat de asistentii Mathias Klasenius si Daniel Wärnmark si de aditionalii Stefan Johannesson si Markus Strömbergsson.
Arbitru de rezerva a fost norvegianul Svein Moen, iar rezerva a asistentilor suedezul Mehmet Culum.
Inaintea meciului au avut mai multe incidente intre suporterii celor doua echipe, dar fortele de ordine au intervenit rapid.
FC Sevilla a mai castigat Liga Europa in 2006, 2007, 2014 si 2015.
Liverpool a castigat Liga Europa in 1973, 1976 si 2001. Din 2001, echipa engleza nu a mai ajuns in finala Ligii Europa.
Ultima finala de cupa europeana jucata de Liverpool data din 2007, scor 1-2 cu AC Milan, in Liga Campionilor.
Pentru prima oara la o competitie europeana intercluburi s-a folosit Goal Line Technology, tehnologia video pe linia portii, UEFA alegand sistemul Hawk-Eye, care va fi utilizat si la finala Ligii Campionilor din 28 mai.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu