Tratamente naturiste pentru afectiunile specifice femeilor

Deseori, femeile se confrunta cu o varietate de afectiuni si probleme precum fibroamele, chisturile ovariene, ranile si infectiile uterine. Insa, natura ne vine in ajutor cu remedii care sa ne faca sa uitam de probleme si uneori chiar sa le rezolvam. Totusi, nu ar trebui sa consultam un medic ginecolog si sa-i urmam indemnurile.
Ceaiul de coada-calului nu ar trebui sa lipseasca din bucataria nici unei femei. Are un efect benefic in tratarea chisturilor ovariene, fibromului uterin, ranilor si infectiilor uterine. De asemenea esre recomandat si ca adjuvant in cancer ovarian. Totodata, acest ceai creste eficienta sistemului imunitar. Tot ce trebuie sa faceti este o infuzie dintr-o lingurita de planta uscata la o cana cu apa clocotita. Se consuma doua-trei cani pe zi. In cazul in care suferiti de hemoragii puternice puteti bea pana la cinci cani zilnic.
De asemenea si alte plante va pot ajuta in tratarea afectiunilor feminine precum traista-ciobanului, sovarvul, cretisoara galbenelele si salvia. Se poate face un amestec in parti egale din acest plante preparand o infuzie din doua lingurite de amestec la o cana cu apa clocotita. Se beau doua-trei cani pe zi, timp de aproximativ doua saptamani in fiecare luna. Daca doriti sa concepei un copil, faceti tratamentul cu prima zi de ciclu menstrual si nu mai consumati acest ceai dupa ce s-a produs ovulatia.
Totodata, chisturile ovariene care au dimensiuni mai mici de cinci centrimetri pot fi vindicate prin tratamente naturiste. Acestea trebuie aplicate correct, eventual sub indrumarea unui medic fizioterapeut. Aceste remedii naturale redduc atat simptomele de factura fizica, cat sip e cele de factura neuron-psihica. Foarte eficiente sunt extractele gemoterapeutice din zmeur, deoarece au proprietati antiinflamatoare, astringente, decongestionante si tonice uterine. Sunt recomandate in calmarea durerilor menstruale, a hemoragiilor uterine disfunctionale, a sangerarilor din ce in ce mai abundente si sangerilor intre fluxurile menstruale. Extractul din muguri de zmeur se poate asociat cu cel din muguri de coacaz negru, ambele plante luptand contra chisturilor genitale, dar si contra nodulilor la sani. Se iau cate 50-70 picaturi amestecate cu putina apa de extract de zmeur simineata si 50-70 picaturi de extract de coacaz negru seara, cu 30 minute inainte de masa.
De asemenea, cretisoara este o planta medicinala foarte cunoscuta si folosita pentru tratarea afectiunilor si problemelor genitale feminine. Are efect antiinflamator, hemostatic si cicatrizant. Cretisoara tonifica peretii uterului, amelioreaza ciclurile menstruale prea dese si abundente. Scoarta de salcie contine mult salicin, constituent care se transforma in organism in acid salicilic, substanta pe care o contine si aspirina. Este renumita ca un puternic antinevralgic, antiinflamator, sedativ si usor hemostatic, fiind benefica pentru calmarea inflamatiilor cronice si a durerilor menstruale. Din aceasta tinctura formidabila contra durerilor menstruale se ia cate o lingurita amestecata intr-un pahar cu apa, o data pe zi.
STIATI CA?
Cordyceps este o ciuperca din indepartatul Tibet ce creste pe crestele multilor Himalaya si vindecatorii locali o recomanda pentru tratarea tuturor afectiunilor. Studiile actuale arata ca aceasta are veritabile proprietati imunomodulare si antitumorale (de ajutor in prevenirea afectiunilor maligne si in tratamentul celor benigne cu sunt majoritatea chisturilor ovariene). Aceasta se gaseste in farmacii si magazine cu produse naturale sub forma de preparatelor standardizate.
Fructele de passiflora contin numeroase substante cu efecte calmante asupra starilor nervoase. Se folosesc si in tratarea tulburarilor date de menopauza si a sindromului premenstrual. Acestea se gasesc in compozitia unor produse la magazinele cu produse naturiste, folosite conform indicatiilor de pe ambalaj. Pentru rezultate excelente se fac cure de cel putin 30 de zile.

preluat de pe cyd.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu